Krkovička na smetaně s jablky
60 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová krkovička
- 2kusyCibule
- 2lžičkyKari
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPaprika pálivá
- 200mililitrůSmetana
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyJablka
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
52 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Krkovičku omyjeme, osušíme a nasekáme na 6 plátků. V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně posekanou cibuli, přidáme kari, papriku, vložíme maso, osolíme, trochu podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Chvíli povaříme.
- 2Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, rozkrájíme na šestiny a vložíme do omáčky. Povaříme cca 5 minut, vrátíme maso a ještě vše společně prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.