Krkovička na smetaně s jablky

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramVepřová krkovička
    • 2kusyCibule
    • 2lžičkyKari
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkySůl
    • 0,5lžičkaPaprika pálivá
    • 200mililitrůSmetana
    • 60gramůMouka pšeničná hladká
    • 3kusyJablka
    • 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
52 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krkovičku omyjeme, osušíme a nasekáme na 6 plátků. V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně posekanou cibuli, přidáme kari, papriku, vložíme maso, osolíme, trochu podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Chvíli povaříme.
  • 2
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, rozkrájíme na šestiny a vložíme do omáčky. Povaříme cca 5 minut, vrátíme maso a ještě vše společně prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.