Krkovička zapečená s bramborami a květákem
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
- 800gramůBrambory
- 1kusKvěták
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
49 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje.
- 3Částečně vychladlý květák nahrubo nasekáme, přidáme orestovanou cibuli, vejce, osolíme, opepříme a vše promícháme.
- 4Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vsypeme na dno olejem vymazané remosky, osolíme a promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsi a navrch položíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso pokapeme zbylým olejem. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Pečeme do změknutí masa a brambor.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 5. 1. 2016
Krkovička zapečená s bramborami a květákem
Recept doporučuji a chválím. Podávala jsem se zeleninovým salátem, hodí se i např. nějaký kompot. Navíc jsem do květákové směsi přidala trochu orestované uzené slaniny. Jelikož jsem dělala více porcí, tak jsem připravovala v pekáčku a pekla jsem v troubě. Ze začátku přípravy jsem měka pekáček přikrytý poklopem, ke konci odkrytý. Dávám palec nahoru.🙂