Krocan pečený

0 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
8815 kcal
Bílkoviny
960 g
Tuky
519 g
Sacharidy
2 g
Vápník
705 mg
Železo
66 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme krocana, zevnitř i zvenčí osolíme.
  • 2
    Na nudličky nakrájíme slaninu a třetinou protkneme prsíčka. Zbylou slaninu dáme do pekáče, zalijeme 300ml vody a krocana prsíčkama dolů dáme na pekáč.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů za stálého podlévání a polévání vypečenou šťávou 180 minut.
  • 4
    Po polovině pečení krocana obrátíme.
  • 5
    Před dopečení zalijeme koňakem a na chvíli dáme ještě do trouby. Naporcujeme a podáváme.
  • 6
    Šťávu rozředíme malým množstvím vody a podáváme zvlášť.
  • 7
    Jako přílohu podáváme červené zelí dušené na víně, houskové nebo bramborové knedlíky nebo bramborovou kaši a čerstvý salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.