Krocan pečený
0 min.
Ingredience
- 5mililitrůMartell cognac
- 1kusKrocan
- 1špetkaSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 350gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
8815 kcal
Bílkoviny
960 g
Tuky
519 g
Sacharidy
2 g
Vápník
705 mg
Železo
66 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme krocana, zevnitř i zvenčí osolíme.
- 2Na nudličky nakrájíme slaninu a třetinou protkneme prsíčka. Zbylou slaninu dáme do pekáče, zalijeme 300ml vody a krocana prsíčkama dolů dáme na pekáč.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů za stálého podlévání a polévání vypečenou šťávou 180 minut.
- 4Po polovině pečení krocana obrátíme.
- 5Před dopečení zalijeme koňakem a na chvíli dáme ještě do trouby. Naporcujeme a podáváme.
- 6Šťávu rozředíme malým množstvím vody a podáváme zvlášť.
- 7Jako přílohu podáváme červené zelí dušené na víně, houskové nebo bramborové knedlíky nebo bramborovou kaši a čerstvý salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.