Krocan po mexicku
250 min.
Ingredience
- 1500gramůKrocan
- 1lžičkaSůl
- 500gramůRajčata
- 4kusyFeferony
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého krocana osolíme a dáme péci do trouby. Během pečení maso potíráme olejem, mírně podléváme zeleninovým vývarem.
- 2Měkkého krocana vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme. Šťávu procedíme, přidáme protlak a znovu povaříme.
- 3Krocana naporcujeme, upravíme na talíře, obložíme celými opečenými rajčaty a osmahnutými feferonkami.
- 4Podáváme s dušenou kari rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.