Krocaní stehna na zázvoru
110 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůKrocan
- 5decilitrůSmetana sójová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaZázvor mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
56 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytá a očištěná krocaní stehna osolíme, opečeme na másle, vyjmeme. Do tuku od pečení nasypeme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlatova. Přidáme mletý zázvor, zalijeme vývarem a vložíme zpět stehna. Dusíme pod pokličkou za stálého přelévání vlastní šťávou.
- 2Měkká stehna vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme smetanou a krátce povaříme.
- 3Omáčku přecedíme na porce krocana a necháme jen přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.