Kroupová kaše se smetanou

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 350gramůKroupy ječné
    • 0,75litrVoda pitná
    • 0,75litrMléko plnotučné
    • 5gramůSůl
    • 120gramůCukr krupice
    • 10gramůCukr vanilka
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200gramůKompot višňový
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
7 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy propereme ve studené vodě, necháme okapat. Do hrnce dáme svařit mléko s vodou a solí, do vroucího mléka vhodíme kroupy a na mírném ohni vaříme, dokud se tekutina nevsákne. Poté odstavíme. Vmícháme cukr a vanilkový cukr, zakryjeme poklicí a necháme dojít. Vychladlé kroupy semeleme na masovém strojku, rozdělíme do jednotlivých misek, pokryjeme kopečkem šlehačky a ozdobíme okapanými kompotovanými višněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.