Kroupová smaženice

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    V kastrole na rozpáleném másle kroupy za stálého míchání prohřejeme. Přidáme žloutky a umícháme smaženici. Osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na povrch smaženice. Ve středně vyhřáté troubě pokrm zapečeme dorůžova.
  • 4
    Můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.