Kroupová smaženice
50 min.

Ingredience
- 100gramůKroupy ječné
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme okapat.
- 2V kastrole na rozpáleném másle kroupy za stálého míchání prohřejeme. Přidáme žloutky a umícháme smaženici. Osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na povrch smaženice. Ve středně vyhřáté troubě pokrm zapečeme dorůžova.
- 4Můžeme podávat s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.