Kroupovka
75 min.
Ingredience
- 70gramůJečné kroupy
- 0,25lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,25litryHovězí vývar základní
- 1kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Kroupy přebereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a na středním plameni vaříme do měkka.
- 2Do uvařených krup vmícháme máslo, muškátový květ a promícháme. Směs rozředíme horkým vývarem a přepasírujeme přes síto.
- 3V jiném hrnci rozšleháme ve smetaně žloutky a přilijeme za stálého šlehání přepasírovanou kroupovou polévku. Podáváme s plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.