Kroupovka

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy přebereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a na středním plameni vaříme do měkka.
  • 2
    Do uvařených krup vmícháme máslo, muškátový květ a promícháme. Směs rozředíme horkým vývarem a přepasírujeme přes síto.
  • 3
    V jiném hrnci rozšleháme ve smetaně žloutky a přilijeme za stálého šlehání přepasírovanou kroupovou polévku. Podáváme s plátkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.