Kručeniky volyňské
110 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 150gramůTuk
- 1litrHovězí vývar základní
- 533gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSlanina vepřová
- 130gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šíře rozklepeme a osolíme je.
- 2Hlávkové zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a na drobné nudličky nakrájíme. Zelí zalijeme vařící vodou a krátce povaříme. Potom zelí scedíme, necháme okapat, přidáme rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky, polovinu na plátky nakrájených žampionů a část rajčatového protlaku. Promícháme a necháme prochladnout.
- 3Do středu plátků dáme část ochuceného zelí, plátky zavineme a upevníme párátkem a na povrchu osolíme.
- 4Závitky na tuku opečeme, podlijeme trochou vývaru a za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.
- 5Měkké závitky vyjmeme a odstraníme párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou hladkou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme. Přidáme druhou část rajčatového protlaku a ještě povaříme.
- 6Šťávu přecedíme zpět na závitky, přidáme zbylé žampiony a vše společně podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.