Křupavá pečená kachna
120 min.
Ingredience
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůVoda pitná
- 3lžíceMed včelí
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1800gramůKachna mražená
- 1lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1708 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
159 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
45 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Koření smícháme se solí a ústřicovou omáčkou. Směsí potřeme omytou a osušenou kachnu na povrchu i uvnitř.
- 2Kachnu položíme do dřezu, přelijeme vroucí vodou a osušíme. Postup 5x zopakujeme.
- 3V kastrůlku promícháme med se sójovou omáčkou, vínem a 50 ml vody. Zvolna povaříme asi 10 minut. Omáčkou maso důkladně potřeme.
- 4Kachnu položíme prsíčky nahoru do pekáče a přelijeme 150 ml vody. Vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.
- 5Potom příkon tepla snížíme na 180 stupňů Celsia a pečeme ještě 1 hodinu a 15 minut.
- 6Upečenou kachnu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát. Naporcujeme a ihned podáváme.
- 7Vhodnou přílohou jsou čínské placičky, nadrobno nakrájená jarní cibulka a omáčka Hoisin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.