Křupavé chilli hovězí
40 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí steak libový
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 2lžičkyKoření pěti vůní
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceSladká chilli omáčka
- 2lžíceKečup
- 100gramůNudle čínské vaječné
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
40 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čínské nudle uvaříme podle návodu.
- 2Hovězí maso nakrájíme na co nejtenčí plátky. Papriku i chilli papričku nakrájíme také na tenké plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka – oddělíme bílou a zelenou část, česnek utřeme, zázvor nastrouháme.
- 3Smícháme kukuřičnou mouku a koření pěti vůní a posypeme tím maso. Opečeme na oleji dokřupava. Poté maso dáme stranou.
- 4Do pánve přidáme další lžíci oleje a přidáme papriku, půlku chilli papričky, bílou část jarní cibulky, česnek a zázvor. Vaříme 3 minuty.
- 5Smícháme ocet, sójovou omáčku, chilli omáčku, kečup a dvě lžíce vody. Zalijeme tím zeleninu na pánvi. Povaříme 2 minuty, poté vrátíme hovězí maso a promícháme.
- 6Podáváme s vařenými nudlemi posypané zbylou chilli papričkou a zelenou částí jarních cibulek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.