Křupavé kořeněné tyčinky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
10 g
Cukr
119 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, droždí, vlažné vody, oleje, soli a fenyklu vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme na teplém místě kynout.
  • 2
    Když těsto vykyne na dvojnásobné množství, tvarujeme dva válečky v délce cca 20 cm, necháme přikryté kynout ještě 15 minut.
  • 3
    Potom každý váleček rozdělíme na 20 kousků a vyválíme z nich tyčinky asi 35 cm dlouhé. Urovnáme je na plech, vyložený pečicím papírem, necháme kynout 10 minut.
  • 4
    Tyčinky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.