Křupavé nudle s hovězím masem a zeleninou

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
34 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zlehka naklepeme, rozložíme na talíř, potřeme důkladně teriyaki omáčkou a marinujeme cca 2-3 hodiny.
  • 2
    Nudle rozdělíme na provazce. Do woku vlijeme olej do výšky 5 cm a rozpálíme na vysokou teplotu. Postupně vkládáme po částech nudle a téměr ihned obracíme, abychom je rychle osmahli po obou stranách. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme osušit na papírové utěrce. Jakmile máme všechny nudle hotové, přemístíme je do servírovací mísy a uchováme teplé.
  • 3
    Použitý olej slijeme a odložíme. V pánvi rozpálíme lžíci podzemnicového oleje, vložíme maso a po obou stranách osmažíme cca 1 minutu dohněda. Přemístíme na pracovní plochu a nakrájíme na plátky. Uvnitř by maso mělo zůstat růžové.
  • 4
    Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, rozdrcený česnek a na nudličky nakrájenou mrkev. Na středním ohni za stálého míchání orestujeme cca 5-6 minut do změknutí. Vložíme na tenké plátky nasekané chilli papričky bez semínek, na šikmé plátky pokrájené cukety, nastrouhaný zázvor a smažíme cca 2 minuty. Mezitím stále mícháme.
  • 5
    Přilijeme rýžový ocet, vývar, sójovou omáčku a povaříme cca 4 minuty, až směs částečně zhoustne. Vrátíme do pánve maso a prohřejeme 1-2 minuty.
  • 6
    Nudle rozdělíme do misek, přelijeme omáčkou i s masem a zeleninou, zlehka promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.