Křupavé nudle s hovězím masem a zeleninou
35 min.
Ingredience
- 450gramůHovězí maso zadní
- 175gramůNudle rýžové
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 8kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyMrkev kořen
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyCuketa
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4lžíceOcet rýžový
- 6lžicOmáčka sójová
- 475mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceOmáčka Teriyaki
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
34 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso zlehka naklepeme, rozložíme na talíř, potřeme důkladně teriyaki omáčkou a marinujeme cca 2-3 hodiny.
- 2Nudle rozdělíme na provazce. Do woku vlijeme olej do výšky 5 cm a rozpálíme na vysokou teplotu. Postupně vkládáme po částech nudle a téměr ihned obracíme, abychom je rychle osmahli po obou stranách. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme osušit na papírové utěrce. Jakmile máme všechny nudle hotové, přemístíme je do servírovací mísy a uchováme teplé.
- 3Použitý olej slijeme a odložíme. V pánvi rozpálíme lžíci podzemnicového oleje, vložíme maso a po obou stranách osmažíme cca 1 minutu dohněda. Přemístíme na pracovní plochu a nakrájíme na plátky. Uvnitř by maso mělo zůstat růžové.
- 4Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, rozdrcený česnek a na nudličky nakrájenou mrkev. Na středním ohni za stálého míchání orestujeme cca 5-6 minut do změknutí. Vložíme na tenké plátky nasekané chilli papričky bez semínek, na šikmé plátky pokrájené cukety, nastrouhaný zázvor a smažíme cca 2 minuty. Mezitím stále mícháme.
- 5Přilijeme rýžový ocet, vývar, sójovou omáčku a povaříme cca 4 minuty, až směs částečně zhoustne. Vrátíme do pánve maso a prohřejeme 1-2 minuty.
- 6Nudle rozdělíme do misek, přelijeme omáčkou i s masem a zeleninou, zlehka promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.