Křupavé sušenky s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCukr třtinový
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 125gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceCukr krystal
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme mouku s práškem do pečiva, třtinovým cukrem, nakrájeným studeným máslem, celými nebo rozpůlenými oloupanými mandlemi a s vejcem. Rychle vypracujeme těsto a vyválíme z něj válečky o průměru 3-4cm. Válečky obalíme v krystalovém cukru, přikryjeme fólií a necháme nejméně 1 hodinu v chladu, nejlépe do druhého dne.
- 2Válečky nakrájíme na velmi tenké plátky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu odpočinout.
- 3Sušenky pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.