Křupavé telecí se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 500gramůTelecí kýta
- 20gramůZázvor celý
- 100gramůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 3gramyChilli koření mleté
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůArašídy
- 100gramůHrášek
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 10mililitrůMed včelí
- 10gramůŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve wok pánvi rozpustíme arašídový olej, přidáme telecí maso na nudličky a orestujeme dohněda. Přidáme srouhaný zázvor, jarní cibulku na kolečka, prolisovaný česnek a chilli a smažíme ještě 3 minuty. Směs vyjmeme a odložíme stranou.
- 2Na pánev dáme kukuřici, mrkev na nudličky, hrášek, pokrájený květák, arašídy a zelené fazolky. Restujeme asi 2 minuty, až zelenina zesklovatí, potom vrátíme masovou směs.
- 3Na jiné pánvi povaříme vývar, sojovou omáčku a med s trochou kukuřičného škrobu do zhoustnutí. Omáčku vlijeme do masové směsi, zamícháme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.