Křupavý rybí salát
50 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl mořská
- 1stroužekČesnek
- 4kusyPaprička ptačí oko
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceLimetková šťáva
- 300gramůFilé rybí
- 3kusyRajčata
- 2kusyŠalotka
- 1kusCibule červená
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 1kusCitronová tráva
- 20kusůMáta
- 2lžičkyCukr palmový
- 2lžíceOřechy burské pražené
- 0,25lžičkaKurkuma
- 250mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
68 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V miyéu rozmixujeme nahrubo nasekanou bílou část citronové trávy, papričky ptačí oko zbavené stopek a nasekaný česnek a šalotky. Hotovou pastu přendáme do misky a přilijeme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Přisypeme cukr a mletou kurkumu. Pak vše zamícháme, až se cukr zcela rozpustí.
- 2Mezitím rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Osušíme rybí filety, a obalíme je v mořské soli. Nasolené je položíme na pečící mřížku nebo na plech a 20 minut pečeme v troubě. Vyjmeme je z trouby a necháme je vychladnout. Potom vložíme maso do mixéru a mixujeme tak dlouho, až budou filety připomínat větší drobky chleba.
- 3Pánev Wok naplníme do poloviny arašídovým olejem a rozpálíme ho na vysokou teplotu. Jakmile je olej připraven na smažení, vhodíme do něj hrst rozmixované ryby. Rybí maso se pak nafoukne a zůstane křehké. Smažíme asi 30 sekund a opatrně mícháme. Dále smažíme, až maso získá zlatohnědou barvu. Vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme je na papírové ubrousky okapat.
- 4Do misky dáme nakrájená rajčata, na proužky nakrájenou cibuli,lístky koriandru,lístky máty, nasekané burské oříšky, a zalijeme ho asi polovičním množstvím zálivky. Salát naložíme na talíř. Aby byla ryba křupavá, přilijeme zálivku až před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.