Křupavý zelný a krevetový salát
20 min.
Ingredience
- 250gramůZelí čínské
- 1kusCeler řapíkatý
- 2lžíceMáta
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOcet rýžový
- 3lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2kusyMrkev kořen
- 175gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Obě zelí nakrouháme, smícháme se dvěma nakrájenými řapíky celeru a nastrouhanou mrkví. Přidáme i nasekanou mátu a koriandr. Přidáme předem uvařené krevety.
- 2Připravíme si dresink: smícháme cukr, ocet, rybí omáčku a limetkovou šťávu a mícháme, až se cukr rozpustí. Poté přidáme nasekanou chilli papričku a utřený česnek.
- 3Salát podáváme přelitý dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.