Krupice pražená dušená
20 min.
Ingredience
- 50gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 80gramůPšeničná krupice
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
480 mg
Vápník
7 mg
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme tuk, přisypeme krupici a za stálého míchání ji opražíme dorůžova. Po částech přilijeme vodu, osolíme a dusíme, až krupice nabobtná a nechytá se dna.
- 2Potom z krupice vykrajujeme lžíci noky.
- 3Podáváme jako přílohu k masu nebo k dušené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.