Krupice s mléčnou omáčkou

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
900 mg
Vápník
100 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu v hrnci přivedeme k varu, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme.
  • 2
    V pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku, rozředíme ji mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme dohusta.
  • 3
    Na talíře rozdělíme vařenou krupici a přelijeme mléčnou omáčkou.
  • 4
    Ještě teplou ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Krupice s mléčnou omáčkou
Tato krupice mi hned ztuhla, jen jsem ji vylila na talíř – oproti krupici vařené v mléce mi tedy přišla tužší a to samé ta omáčka. Tento recept nám bohužel vůbec nechutnal. Ale samozřejmě to neznamená, že nebude chutnat vám. Co člověk to jiná obliba.