Krupice s mléčnou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 150gramůPšeničná krupice
- 600mililitrůVoda pitná
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůMléko polotučné
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
900 mg
Vápník
100 mg
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci přivedeme k varu, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme.
- 2V pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku, rozředíme ji mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme dohusta.
- 3Na talíře rozdělíme vařenou krupici a přelijeme mléčnou omáčkou.
- 4Ještě teplou ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Krupice s mléčnou omáčkou
Tato krupice mi hned ztuhla, jen jsem ji vylila na talíř – oproti krupici vařené v mléce mi tedy přišla tužší a to samé ta omáčka. Tento recept nám bohužel vůbec nechutnal. Ale samozřejmě to neznamená, že nebude chutnat vám. Co člověk to jiná obliba.