Krupice v mléce
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůPšeničná krupice
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
785 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji zesklovatět. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně osmahneme.
- 2Potom přilijeme mléko, osolíme a když se začne vařit, lehce přisypeme krupici. Za stálého míchání uvaříme kaši. Do hotové kaše zamícháme vejce a na mírném ohni mícháme, až hmota ztuhne.
- 3Lžící vykrajujeme noky a klademe je na mísu. Jsou vhodnou přílohou k zeleninovému leču.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.