Krupičník z Valašska
25 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 125gramůPšeničná krupice
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 1,25decilitryMléko čerstvé polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce si vyšleháme vejce se solí. V hrnci si rozpustíme máslo. Postupně, za stálého míchání sypeme krupici a upražíme ji dorůžova. Ke krupici přiléváme mléko (stále mícháme), až se krupice opět "drobí". Poté do rozpěněného mléka s krupicí přilijeme vejce a mícháme do doby, až vejce ztuhne a dosolíme podle chuti. Pokrm musí zůstat sypký. Vaříme ho pomalu 10-15 minut.
- 2Krupičník rozdělíme na talíře a podáváme k němu nakládanou sladkokyselou červenou řepu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.