Krupicová kaše

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 mg
Vápník
294 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dětskou krupičku namočíme do studené vody na nejméně 30 minut, lépe je namočit ji přes noc, potom je krémová.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme mléko, osolíme špetkou soli, vmícháme připravenou krupičku a přivedeme na mírném ohni k varu. Stále mícháme. Vaříme přibližně 5 minut. Pokud by kaše příliš zhoustla, přidáme mléko nebo vodu.
  • 3
    Nalijeme na talíř, můžeme dochutit rozpuštěným máslem, kakaem, čokoládou a podobně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 14. 9. 2015
Krupicová kaše
Pro mě netradiční způsob krupicové kaše, ale zaujal mě skrz krémovitost a tak jsem tento recept odzkoušela. Až tak se mi krémovitost neprojevila, ale vinu přikládám spíše výběru krupičky. Každý výrobce dělá jinou. Každopádně dětem kaše moc chutnala.