Krupicová kaše s máslem a skořicí
15 min.
Ingredience
- 3litryMléko polotučné
- 10gramůSůl
- 600gramůPšeničná krupice
- 300gramůCukr moučkový
- 3gramySkořice mletá
- 300gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Do vařícího, mírně osoleného mléka za stálého promíchávání zavaříme prosátou krupici. Zvolna vaříme, až se krupice uvaří a vznikne přiměřeně hustá kaše.
- 2Porce kaše sypeme směsí moučkového cukru se skořicí a přeléváme rozpuštěným máslem.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.