Krupicová kaše s mrkví a oříšky
20 min.
Ingredience
- 400gramůPšeničná krupice
- 500mililitrůVývar slepičí
- 50mililitrůVoda z pomerančových květů
- 50gramůRozinky tmavé
- 50gramůOříšky piniové
- 120gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
449 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar, mrkev nakrájíme na menší kousky a vsypeme do vývaru. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Přisypeme piniové oříšky, rozinky, přilijeme vodu z pomerančových květů, povaříme 2 minuty, odstavíme a rozmixujeme. Do tekutiny nasypeme pšeničnou krupici, hrnec zakryjeme a necháme asi 1/4 hodiny bobtnat.
- 2Kaše je vhodnou přílohou ke grilovaným rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.