Krupicová kaše zapečená s jablky
105 min.
Ingredience
- 150gramůPšeničná krupice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůJablka
- 5gramůCitronová kůra
- 15gramůTuk
- 20gramůStrouhanka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu mléko, za stálého míchání přisypeme krupici a zvolna uvaříme krupicovou kaši. Odstavíme a necháme chladnout.
- 2Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, strouhanou citronovou kůru, žloutky a šlehačem vymícháme pěnu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
- 3Do vychladlé kaše postupně přimícháme pěnu z másla, potom jablka a nakonec opatrně sníh z bílků.
- 4Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme krupicovou hmotou. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 45 až 50 minut.
- 5Vyklopíme z pekáčku, rozkrájíme na porce, rozdělíme na talířky a vychladlé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.