Krupicová kaše ze sójového mléka

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 800mililitrůMléko sójové
    • 90gramůMouka rýžová
    • 2kusyVejce křepelčí
    • 2gramySůl
    • 4lžičkySkořice mletá
    • 8gramůMáslo čerstvé
    • 8lžicCukr třtinový
    • 2lžičkyMouka karobová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sójové mléko se špetkou soli dáme vařit. Když vzkypí, přisypeme rýžovou mouku a přidáme dvě křepelčí vejce. Kaši s přísadami mícháme nad mírným ohněm do zhoustnutí. Hotovou kaši rozdělíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme třtinovým cukrem, karobovým práškem a skořicí. Kaši servírujeme horkou jako hlavní chod, především dětem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.