Krupicová polévka s petrželkou
18 min.
Ingredience
- 200gramůPšeničná krupice
- 1,2litryVoda pitná
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu. V misce smícháme trochu studené vody s krupicí na kaši, kterou za stálého míchání vlijeme do vroucí vody. Necháme 5 minut povařit, osolíme, opepříme a do již odstavené polévky vložíme 2 lžíce másla a vmícháme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.