Krupicové flameri s jahodami

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vařícího, mírně osoleného mléka vsypeme krupici a mouku. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
  • 2
    Do prochladlé kaše vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka, cukr, vanilkový cukr a máslo.
  • 3
    Do misek vypláchnutých studenou vodou rozdělíme omyté jahody (nebo jiné ovoce), nalijeme na ně teplou kaši a necháme ztuhnout.
  • 4
    Studené flameri vyklopíme na talířky a polijeme ovocným sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.