Krupicové flameri s jahodami
20 min.
Ingredience
- 400gramůJahody zahradní
- 60gramůMléko plnotučné
- 80gramůJečná krupice
- 45gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 4lžíceSirup Monin - jahodový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do vařícího, mírně osoleného mléka vsypeme krupici a mouku. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
- 2Do prochladlé kaše vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka, cukr, vanilkový cukr a máslo.
- 3Do misek vypláchnutých studenou vodou rozdělíme omyté jahody (nebo jiné ovoce), nalijeme na ně teplou kaši a necháme ztuhnout.
- 4Studené flameri vyklopíme na talířky a polijeme ovocným sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.