Krupicové flameri s tvarohem
30 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůTvaroh jemný
- 1litrMléko polotučné
- 100gramůPšeničná krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 5kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
637 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do 5dl mléka přidáme cukr, krupici, máslo a za stálého míchání vaříme. Během vaření přilijeme zbylé mléko a dále vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně.
- 2Do ještě horkého krému zamícháme pevný sníh z bílků, tvaroh a nastrouhanou citronovou kůru.
- 3Krém nalijeme do misek vypláchnutých studenou vodou a necháme vychladnout. Obsah misek vyklopíme na talířky a podáváme polité ovocnou šťávou nebo s kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.