Krupicové flíčky
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1,5litryMléko polotučné
- 210gramůPšeničná krupice
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Do vařícího mléka nasypeme za stálého míchání krupici, přidáme máslo, osolíme a necháme povařit.
- 2Vzniklou kaši nalijeme na plech potřený máslem, rozetřeme na vrstvu silnou 1 cm a necháme vystydnout. Ztuhlou kaši nakrájíme na čtverečky a narovnáme do máslem vymazaného pekáče. Mezi jednotlivé vrstvy nasypeme nastrouhaný sýr a vrchní vrstvu polijeme smetanou.
- 3Pokrm dáme zapéci do středně vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.