Krupicové knedlíky s banány

26 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko přivedeme k varu se špetkou soli, postupně přisypáváme krupici, až vznikne hustá kaše. Tu necháme vychladnout, vyklopíme na pomoučněný vál, přidáme vejce a postupně přidáváme mouku, až vznikne nelepivé těsto. Z něj vyválíme plát, rozkrájíme na čtverce, do každého vložíme kousek čokolády. Pečlivě zabalíme, v dlaních vytvarujeme do kulata, vaříme asi 6 minut ve vroucí vodě. Vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat, banány nakrájíme na plátky, krátce orestujeme na másle. Knedlíky podáváme obložené banány na másle a posypané vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.