Krupicové knedlíky s houskou
50 min.
Ingredience
- 160gramůPšeničná krupice
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 3kusyRohlíky bílé
- 400mililitrůMléko polotučné
- 10gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, přivedeme k varu, přidáme máslo, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Rychle a důkladně rozmícháme. Povaříme, až kaše zhoustne, odstavíme. Necháme vychladnout. Housky nebo rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme do kaše, přimícháme vejce, necháme chvilku odpočinout a vytvarujeme z těsta dvě podlouhlé šišky. Vložíme je do osolené vroucí vody a zvolna vaříme asi 20 minut.
- 2Uvařené knedlíky nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.