Krupicové knedlíky s jemnou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůKrupice dětská
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžíceTuk
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Cukr
112 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1V míse do krupice přilijeme čtvrtlitru horkého mléka, promícháme a krupici necháme nabobtnat a vychladnout.
- 2Žemle nakrájíme na malé kousky, osmažíme je v pánvi na trošce rozehřátého tuku, vyjmeme a také necháme vychladnout.
- 3Vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku a vyšleháme z něj tuhý sníh. Žloutek utřeme se špetkou soli a vmícháme s osmaženými kousky žemle do namočené vychladlé krupice. Pak k směsi ještě opatrně přimícháme sníh z bílku a vytvarujeme knedlíky, které necháme vařit přibližně 30 minut.
- 4V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní zbylé mléko a při stálém míchání získáme hladký bešamel. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
- 5Uvařené knedlíky rozkrájíme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme přelité teplou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.