Krupicové knedlíky s jemnou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Cukr
112 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse do krupice přilijeme čtvrtlitru horkého mléka, promícháme a krupici necháme nabobtnat a vychladnout.
  • 2
    Žemle nakrájíme na malé kousky, osmažíme je v pánvi na trošce rozehřátého tuku, vyjmeme a také necháme vychladnout.
  • 3
    Vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku a vyšleháme z něj tuhý sníh. Žloutek utřeme se špetkou soli a vmícháme s osmaženými kousky žemle do namočené vychladlé krupice. Pak k směsi ještě opatrně přimícháme sníh z bílku a vytvarujeme knedlíky, které necháme vařit přibližně 30 minut.
  • 4
    V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní zbylé mléko a při stálém míchání získáme hladký bešamel. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
  • 5
    Uvařené knedlíky rozkrájíme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme přelité teplou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.