Krupicové knedlíky s omáčkou z borůvek
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůBorůvky
- 250gramůPšeničná krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceTuk
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
- 2V míse do krupice přilijeme čtvrtlitr horkého mléka, promícháme, krupici necháme nabobtnat a vychladnout.
- 3Žemle nakrájíme na malé kousky, osmažíme je v pánvi na trošce rozehřátého tuku, vyjmeme a také necháme vychladnout.
- 4Vajíčko rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek utřeme se špetkou soli a vmícháme ho s osmaženými kousky žemle do namočené vychladlé krupice. Pak k směsi ještě opatrně přimícháme sníh z bílku a vytvarujeme knedlíky, které necháme vařit přibližně 30 minut.
- 5V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní zbylé mléko a při stálém míchání získáme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
- 6Uvařené knedlíky rozkrájíme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme přelité teplou borůvkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.