Krupicové koblihy
30 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 250gramůPšeničná krupice
- 2kusyŽemle tuková
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mléko svaříme s máslem, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Dobře povaříme a promícháme.
- 2Do prochladlé kaše zamícháme rozšlehaná vejce a housky nakrájené na kostičky a osmažené na másle. Těsto necháme 30 minut odpočinout.
- 3Z těsta tvarujeme malé koblihy, které uvaříme v osolené vodě. Uvařené koblihy polijeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.