Krupicové kudlásky
10 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceKrupice dětská
- 1lžíceVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 0,5lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
59 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
8 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme vejce se solí a rozšleháme ho vidličkou. Přisypeme krupici, přidáme lžíci vody, sůl, lžičku másla a vymícháme polotuhé těsto. Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme a přimícháme do těstíčka, které by mělo být polotuhé. V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody. Lžičkou vykrajujeme kudlásky, vkládáme je do vařící vody a vaříme je 3-5 minut podle velikosti.
- 2Krupicové kudlásky podáváme jako přílohu k omáčkám nebo je použijeme jako vložku do polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.