Krupicové kudlásky

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
59 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
8 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme vejce se solí a rozšleháme ho vidličkou. Přisypeme krupici, přidáme lžíci vody, sůl, lžičku másla a vymícháme polotuhé těsto. Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme a přimícháme do těstíčka, které by mělo být polotuhé. V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody. Lžičkou vykrajujeme kudlásky, vkládáme je do vařící vody a vaříme je 3-5 minut podle velikosti.
  • 2
    Krupicové kudlásky podáváme jako přílohu k omáčkám nebo je použijeme jako vložku do polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.