Krupicové nočky
13 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 3gramySůl
- 30gramůPšeničná krupice
- 10gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
273 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo se žloutky, osolíme, opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Přidáme krupici tak, aby těsto bylo tuhé, případně zahustíme moukou. Do mírně se vařící polévky vkládáme nočky vykrojené malou lžičkou namočenou ve vodě, vaříme asi 3 minuty těsně před dokončením polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.