Krupicové noky
30 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 220gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Máslo a mléko osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání přisypeme krupici, až do husté kaše. Necháme vystydnout a přidáme dvě vejce, zpracujeme.
- 2Ve větším hrnci vaříme osolenou vodu, pomocí lžíce tvarujeme noky, obalíme v krupici a najednou vhodíme do hrnce.
- 3Vaříme 8 minut, noky vyplavou na povrch.
- 4Krupicové noky podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.