Krupicové noky II
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůPšeničná krupice
- 50gramůSlanina vepřová
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu drobně nakrájíme, vyškvaříme do sklovita, přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně mírně osmahneme. Přilijeme mléko, osolíme a v začátku vaření přisypeme krupici. Vaříme na mírném ohni 8 minut za stálého míchání.
- 2Do uvařené kaše přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme na mírném ohni ztuhnout.
- 3Lžící vykrajujeme noky k obložení zeleniny. Mohou být i jako příloha k leču.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.