Krupicové noky s borůvkovou omáčkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
42 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
69 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Pak je promíchané s cukrem vaříme v hrnci na mírném ohni 5 až 10 minut. Na konci vaření přidáme k borůvkám Solamyl, rozmíchaný ve lžíci studené vody, a borůvky ještě chvilku provaříme.
  • 2
    V míse utřeme do pěny máslo se žloutky, pak přidáme trochu soli a přimícháme krupici. Z těsta vykrajujeme lžící noky, které vaříme v osolené vroucí vodě. Během vaření noky občas promícháme.
  • 3
    Uvařené noky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.