Krupicové noky s borůvkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 130gramůKrupička dětská
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBorůvky
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaSolamyl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
42 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Pak je promíchané s cukrem vaříme v hrnci na mírném ohni 5 až 10 minut. Na konci vaření přidáme k borůvkám Solamyl, rozmíchaný ve lžíci studené vody, a borůvky ještě chvilku provaříme.
- 2V míse utřeme do pěny máslo se žloutky, pak přidáme trochu soli a přimícháme krupici. Z těsta vykrajujeme lžící noky, které vaříme v osolené vroucí vodě. Během vaření noky občas promícháme.
- 3Uvařené noky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.