Krupicové šišky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
35 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
339 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme krupici, v půl litru vroucí vody rozpustíme máslo, přilijeme ke krupici a promícháme.
  • 2
    Housky nakrájíme na drobné kostičky, vložíme je do pánve s rozehřátým sádlem a krátce je orestujeme. Přidáme ke krupici a vypracujeme tužší těsto. Z těsta odebíráme přibližně stejně velké kousky a tvoříme šišky, které naházíme do vroucí osolené vody. 20 minut povaříme a scedíme.
  • 3
    Šišky omastíme rozškvařenou slaninou a podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.