Krupicové šišky
45 min.
Ingredience
- 500gramůPšeničná krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyŽemle tuková
- 160gramůOkurky nakládané
- 2,5litryVoda pitná
- 50gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 160gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
35 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
339 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme krupici, v půl litru vroucí vody rozpustíme máslo, přilijeme ke krupici a promícháme.
- 2Housky nakrájíme na drobné kostičky, vložíme je do pánve s rozehřátým sádlem a krátce je orestujeme. Přidáme ke krupici a vypracujeme tužší těsto. Z těsta odebíráme přibližně stejně velké kousky a tvoříme šišky, které naházíme do vroucí osolené vody. 20 minut povaříme a scedíme.
- 3Šišky omastíme rozškvařenou slaninou a podáváme s kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.