Krupicové suflé, jako dezert
45 min.
Ingredience
- 4decilitryMléko plnotučné
- 100gramůKrupice dětská
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 60mililitrůSirup javorový
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 80gramůOřechy vlašské
- 60gramůCukr třtinový
- 1litrVoda pitná
- 60gramůMandle plátky
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
670 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do studeného mléka v kastrůlku vsypeme krupici, špetku soli a stálým mícháním uvaříme hustou krupici. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout.
- 2Žloutky v misce utřeme do pěny, přidáme javorový sirup, smetanu, a vanilkový cukr. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vmícháme ho do žloutkové pěny, zlehka přimícháme drobně nasekané ořechy. Vše smícháme dohromady s vychladlou krupici, promícháme .
- 38 formiček na suflé vymažeme máslem, vysypeme třtinovým cukrem a naplníme připravenou hmotou.
- 4Naskládáme formičky na plech, do kterého nalijeme do 3 /4 vodu. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 25 minut. Po vytažení z trouby vyklopíme do středu jednotlivých talířů a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci ozdobíme mandlovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.