Krupicové suflé, jako dezert

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
670 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do studeného mléka v kastrůlku vsypeme krupici, špetku soli a stálým mícháním uvaříme hustou krupici. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout.
  • 2
    Žloutky v misce utřeme do pěny, přidáme javorový sirup, smetanu, a vanilkový cukr. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vmícháme ho do žloutkové pěny, zlehka přimícháme drobně nasekané ořechy. Vše smícháme dohromady s vychladlou krupici, promícháme .
  • 3
    8 formiček na suflé vymažeme máslem, vysypeme třtinovým cukrem a naplníme připravenou hmotou.
  • 4
    Naskládáme formičky na plech, do kterého nalijeme do 3 /4 vodu. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 25 minut. Po vytažení z trouby vyklopíme do středu jednotlivých talířů a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci ozdobíme mandlovými lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.