Krupicové suflé s malinami
35 min.
Ingredience
- Omáčka
- 200gramůMaliny
- 50gramůCukr krupice
- Suflé
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůPšeničná krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Máslo rozpustíme, přilijeme k němu vlažné mléko a za stálého míchání postupně všleháme do žloutků. Přidáme krupici, promícháme a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
- 2Těsto rozlijeme do formiček vymazaných máslem a vysypaných cukrem a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 12-15min.
- 3Mezitím maliny povaříme s cukrem a hotové suflé horkými malinami přelijeme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.