Krupicový knedlík
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůPšeničná krupice
- 2kusyŽemle tuková
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
720 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Mléko osolíme a svaříme s máslem. Tenkým pramínkem sypeme do mléka krupici a stále mícháme, až vzkypí a zhoustne.
- 2Po vychladnutí vmícháme 2 vejce a žemle nakrájené na kostičky a opražené na másle. Necháme odpočinout.
- 3Potom vytvarujeme knedlíky a vložíme je do osolené vařící vody. Nezakryté vaříme mírným varem asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.