Krupicový knedlík

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
720 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko osolíme a svaříme s máslem. Tenkým pramínkem sypeme do mléka krupici a stále mícháme, až vzkypí a zhoustne.
  • 2
    Po vychladnutí vmícháme 2 vejce a žemle nakrájené na kostičky a opražené na másle. Necháme odpočinout.
  • 3
    Potom vytvarujeme knedlíky a vložíme je do osolené vařící vody. Nezakryté vaříme mírným varem asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.