Krupicový knedlík v ubrousku

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
339 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupici zalijeme vlažným osoleným mlékem a necháme bobtnat asi 2 hodiny.
  • 2
    Potom přidáme žloutky, kypřicí prášek, nakrájenou osmaženou žemli a nakonec sníh z bílků. Těsto zlehka zamícháme, zabalíme do mokrého ubrousku a vložíme do vařící vody.
  • 3
    Po chvilce varu zmírníme plamen, aby krupice zvolna bobtnala. Vaříme asi 40 minut.
  • 4
    Podáváme k pečením a ke zvěřině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.