Krupicový knedlík v ubrousku
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 240gramůPšeničná krupice
- 250gramůŽemle tuková
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
339 mg
Postup přípravy
- 1Krupici zalijeme vlažným osoleným mlékem a necháme bobtnat asi 2 hodiny.
- 2Potom přidáme žloutky, kypřicí prášek, nakrájenou osmaženou žemli a nakonec sníh z bílků. Těsto zlehka zamícháme, zabalíme do mokrého ubrousku a vložíme do vařící vody.
- 3Po chvilce varu zmírníme plamen, aby krupice zvolna bobtnala. Vaříme asi 40 minut.
- 4Podáváme k pečením a ke zvěřině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.