Krupicový koláč s jahodovo-angreštovým kompotem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g moučkového cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, pak vmícháme krupici a pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech a necháme vychladnout.
  • 2
    Krupicové těsto na plechu poklademe zbylým máslem a dáme péct na přibližně 20 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
  • 3
    Angrešty omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Jahody omyjeme a rozčtvrtíme. V hrnci jahody smícháme s angreštem, zbylým moučkovým (trochu necháme na skořicový cukr) a vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 5 minut, než angrešt a jahody změknou. Směs pak necháme vychladit.
  • 4
    Upečený krupicový koláč nakrájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem a podáváme s jahodovo-angreštovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.