Krupicový koláč s jahodovo-angreštovým kompotem
50 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 200gramůKrupička dětská
- 300gramůAngrešt
- 300gramůJahody zahradní
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g moučkového cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, pak vmícháme krupici a pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech a necháme vychladnout.
- 2Krupicové těsto na plechu poklademe zbylým máslem a dáme péct na přibližně 20 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
- 3Angrešty omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Jahody omyjeme a rozčtvrtíme. V hrnci jahody smícháme s angreštem, zbylým moučkovým (trochu necháme na skořicový cukr) a vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 5 minut, než angrešt a jahody změknou. Směs pak necháme vychladit.
- 4Upečený krupicový koláč nakrájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem a podáváme s jahodovo-angreštovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.