Krupicový koláč se švestkami

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Armaňak smícháme se 100 ml vody a do směsi namočíme švestky.
  • 2
    Mléko svaříme s vanilkovým luskem a poté odstavíme, přiklopené necháme 10 minut louhovat.
  • 3
    Do horkého mléka vmícháme krupici a necháme 10 minut vařit.
  • 4
    Za stálého míchání vsypeme skořici a 100 g cukru.
  • 5
    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
  • 6
    Žloutky smícháme s 30 g másla a mandlovým práškem. Poté přimícháme sníh.
  • 7
    Směs vmícháme ke krupici.
  • 8
    Zapékací formu vymažeme máslem a nalijeme do ní krupicové těsto. Pečeme ve vodní lázni 25 minut při teplotě 205 °C.
  • 9
    Švestky i s tekutinou, ve které se máčely, smícháme s 50 g cukru a necháme chvíli povařit.
  • 10
    Nabobtnané švestky vyjmeme, sirup necháme ještě trochu zhoustnout. Poté odstavíme z plotny.
  • 11
    Krupicový korpus necháme vystydnout, poté vyklopíme, ozdobíme švestkami a zalijeme sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.