Krupicový moučník s jahodami
25 min.
Ingredience
- 400gramůKrupice dětská
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 0,5kilogramJahody zahradní
- 50gramůCukr krupice
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V misce rozmícháme mléko, vajíčka a sůl, přimícháme krupici a necháme ji 30 minut nabobtnat.
- 2V zapékací míse rozehřejeme máslo, nalijeme na něj krupicovou směs a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Když je těsto zespodu upečené, rozkrájíme ho, jednotlivé díly obrátíme a dopečeme.
- 3Jahody omyjeme a necháme okapat, pak je rozmačkáme s krupicovým cukrem a dáme vychladit do lednice.
- 4Upečený moučník lehce pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s rozmačkanými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.