Krupicový moučník s jahodami

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozmícháme mléko, vajíčka a sůl, přimícháme krupici a necháme ji 30 minut nabobtnat.
  • 2
    V zapékací míse rozehřejeme máslo, nalijeme na něj krupicovou směs a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Když je těsto zespodu upečené, rozkrájíme ho, jednotlivé díly obrátíme a dopečeme.
  • 3
    Jahody omyjeme a necháme okapat, pak je rozmačkáme s krupicovým cukrem a dáme vychladit do lednice.
  • 4
    Upečený moučník lehce pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s rozmačkanými jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.