Krupicový nákyp
60 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200gramůKompot švestkový
- 1kusCitrony
- 100gramůPšeničná krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mléko osolíme, zavaříme krupici, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a povaříme na hustou kaši. Dáme vychladnout.
- 2Utřeme máslo s 60g cukru a špetkou soli do pěny, vmícháme postupně 3 žloutky a vše zamícháme do krupicové kaše. Nakonec vmícháme tuhý sníh s cukrem.
- 3Formu vymastíme, vyložíme ovocem a zalijeme krupicovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Hotový nákyp nakrájíme na kostky a podáváme s kompotovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.