Krupicový nákyp

60 min.
Rakousko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko osolíme, zavaříme krupici, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a povaříme na hustou kaši. Dáme vychladnout.
  • 2
    Utřeme máslo s 60g cukru a špetkou soli do pěny, vmícháme postupně 3 žloutky a vše zamícháme do krupicové kaše. Nakonec vmícháme tuhý sníh s cukrem.
  • 3
    Formu vymastíme, vyložíme ovocem a zalijeme krupicovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Hotový nákyp nakrájíme na kostky a podáváme s kompotovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.