Krupicový nákyp s jablky
95 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceCitronová kůra
- 250gramůPšeničná krupice
- 3kusyJablka
- 800mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s 50 g cukru a máslem vymícháme do pěny a přidáme krupici, sůl, vanilkový cukr, prášek do pečiva, citronovou kůru, 200 ml mléka a kousky jablek. Bílky ušleháme se zbytkem cukru do tuhého sněhu, ten po částech přimícháme do krupicovo-jablečné směsi. Směs vlijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 35 minut.
- 2Zbytek mléka zahřejeme, přelijeme jím nákyp a necháme dojít ve vypnuté troubě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.