Krupicový nákyp s jablky

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s 50 g cukru a máslem vymícháme do pěny a přidáme krupici, sůl, vanilkový cukr, prášek do pečiva, citronovou kůru, 200 ml mléka a kousky jablek. Bílky ušleháme se zbytkem cukru do tuhého sněhu, ten po částech přimícháme do krupicovo-jablečné směsi. Směs vlijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 35 minut.
  • 2
    Zbytek mléka zahřejeme, přelijeme jím nákyp a necháme dojít ve vypnuté troubě asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.